Tuesday, February 25, 2014

Februar 2014: Stolpe ut



FAKTA: «Stolpe ut». Dennis Storhøi/Vinterlysfestivalen, Mo i Rana. Av og med: Dennis Storhøi og De autodidaktive.
Livlig underholdning.
TERNING: FEM
 
Solide stolper

Formen er løs og ledig, men fundamentet ligger støtt, når Dennis Storhøi lager show.

SHOW: En samling historier fra et liv i og utenfor - mest i - teatret. Personlige minner. Showbiz-anekdoter. Kanskje en og annen vandrehistorie. Smakebiter fra roller han har spilt og sanger han har sunget. Parodier på medspillere og motspillere. Hyllester til kolleger han har lært, eller i noen tilfeller kanskje ikke lært, noe av.
Kjærlighetserklæring
Dennis Storhøis «Stolpe ut» er en livlig kjærlighetserklæring til teatret. Og til kona. Og til publikum. Mye er koselig. Enda mer er kostelig. Noen av historiene har vi hørt før, av andre, fortalt i litt andre former og på litt andre måter. Storhøi gir dem sitt eget preg. Han viser allsidighet, der han veksler mellom stemmer og stemninger, ofte i høyt tempo. Dette er en mann som kan gå fra å herme Kari Bremnes til å synge dyp baryton i løpet av sekunder.
Det er entertaineren Storhøi vi får se. Han opptrer med vitalitet. Energi. Engasjement. Nærvær. Dels som rampegutt, dels som sjarmør smører han på med publikumsfrieri i tjukke lag, med slengkyss til dame på første rad, med en oppfordring til å spille på slurva, med etteraping av instrumenter - kun med bruk av munn og stemme - og med en sekvens spesielt tilrettelagt Vinterlysfestivalen, innbakt henvisninger til øvrig program.
Trivelig
Bandet De autodidaktive deltar aktivt i showet, med tangentmann Bjørn Halstensen, bassist Ingar Guttormsen og (for anledningen) med Frank Marstokk som vikar for Hermund Nygård på trommer. Halstensen har i tillegg til å opptre som musikalsk leder fått tildelt rollen som en slags ordstyrer eller temadirigent. Å kalle det «regissør» vil være å antyde en fastere form enn det «Stolpe ut» pr. nå har. Forestillingen bør nok fortsatt karakteriseres som et «showkonsept» heller enn som ferdig show. Men arbeidet er kommet langt nok til at vi ser hva dette kan bli, stolpene står støtt i solid støpt fundament, og allerede er det en svært så trivelig aften, fylt med fine fortellinger, morsomme betraktninger og kompetente sangnumre.

Premieren var 15. februar 2014, under Vinterlysfestivalen på Mo i Rana.

No comments:

Post a Comment