Thursday, June 4, 2009

Januar 2009: Hope-Breivik tur-retur

«Hope-Breivik tur-retur» av Jon Niklas Rønning, Morten Lorentzen, Elisabeth Botterli m.fl, Ole Bull Scene, Bergen. Med: Christine Hope og Ina Breivik. Regi: Erik Ulfsby og Hilde S. Ervik. Musikalsk ansvarlig: Sjur Hjeltnes. TERNING: FIRE
Par i takt.

Velmatchet duo

Christine Hope og Ina Breivik kler hverandre.

SHOW: Komikerduoen arbeidet for første gang sammen i fjorårets sommershow «Sound of Sommer» i Grimstad. Nå har de kvittet seg med makkerne Trond Hanssen og Jan Martin Johnsen, og brått er det enda tydeligere hvor godt de passer sammen som komikere.
BLANDING
Christine Hope er lang og ulenkelig og har en forbløffende balanseevne, som en krysning av Leif Juster og ei bjerkegrein i vind. Ina Breivik er lita og spretten, med gummiansikt og gummikropp, som en blanding av Grethe Kausland og Charlie Chaplin. Begge er de komikere av «hatt, parykk og briller»-typen, altså, det slag som slipper seg mest løs når de er gjemt bak et karikert utseende. Da er det til gjengjeld ingen grense for hvor langt løs de er i stand til å slippe seg. I «Hope-Breivik tur-retur» presenterer de oss for en godt blandet ansamling av gamle og nye figurer. Med unntak av en i alle fall delvis gjenbrukt Amy Winehouse-parodi fra fjorårets sommershow er alle tekster nye.
FYSISK
Men det er ikke tekst som er damenes hovedstyrke. Tekstene kan være vel enkle, og styrken er fysikk. Det understrekes igjen og igjen i showet. Vi ser det i innledningsnummeret der de framstår som noen av verdens minst elegante showgirls. Vi ser det igjen i strippenummeret der Breivik viser hvor usexy striptease kan være, og nok en gang igjen i duoens sjarmerende lille klovnedans og i det nevnte Winehouse-nummeret med Hope. Men aller tydeligst ser vi det i avslutningsnummeret - en finale som dekker et uant stort behov for å vite hvordan det ville sett ut om Margot (Breivik) og guiden Trygve (Hope) hadde fått lov til å være med i «Skal vi danse?». Det er så uelegant at det kun kan betegnes som elegant.

Premiere var 23.01.09.

No comments:

Post a Comment