Thursday, June 4, 2009

Januar 2009: Boeing Boeing

«Boeing Boeing» av Marc Camoletti, oversatt av Runar Borge, Dizzie Showteater. Med: Kjersti Holmen, Ane Dahl Torp, Hilde Lyrån, Line Verndal, Christian Skolmen og Ingar Helge Gimle. Regi: Per Olav Sørensen. Svingdørfarse det svinger av. TERNING: FEM

Stødig landing

«Boeing Boeing» flyr høyt og lander støtt.

FARSE: Fest setebeltene! Norske Bernard (Christian Skolmen) er forlovet med ikke mindre enn tre flyvertinner: Amerikanske Gloria med et svevende sinn (Line Verndal), tyske Greta med høytflyvende lidenskaper (Ane Dahl Torp) og den noe mer jordnære franske Gabrielle (Hilde Lyrån).
UTE AV RUTE
Bernard styrer damenes ankomst og avgang som en annen flyveleder, med påslått mobiltelefon og en slags serviceavdeling. (Et hint: Forvent at alle ekstratjenester på en eller annen måte vil koste ekstra.)
Den egenrådige husholdersken Edna (Kjersti Holmen) er med sin stødige ansiktsmimikk og ustødige kroppsspråk besetningens soleklare førstestyrmann. Men som alle som har tilbrakt mer enn et kvarter på Gardermoen kan bevitne: Det er ikke alltid at takeoff og landing går i rute. Og når også Bernards tilsynelatende beskjedne kamerat Robert (Ingar Helge Gimle) uventet dukker opp – ikke så ulik en fuglesverm i motoren – er det klart for turbulens.
MODERNISERT
Nær 50 år har gått siden Marc Camolettis farse første gang ble satt opp. I mellomtida har flyreisens glamour forsvunnet, samtidig som reisestress er blitt alminneliggjort. Det har oversetter Runar Borge & regissør Per-Olav Sørensen fått med seg. De har modernisert farsen og gitt den en mer aerodynamisk form. Kaptein Sørensen sørger for at ferden går trygt gjennom en turbulent handling, og for at alle besetningsmedlemmer inntar sine plasser til riktig tid og fra riktig dør. Skulle man ha en innvending, måtte det være at innledningen fortsatt er noe lang, og at det tar sin tid før handlingen tar av. Men når den gjør det, sørger god timing og proff framferd for at reisen blir både morsom og komfortabel, helt fram til vi går inn for landing.

Premiere var 22.01.09

No comments:

Post a Comment