Monday, December 28, 2015

November 2015: Julelatter 2015



«Julelatter 2015». Latter. Av og med: Christer Torjussen, Bjørn-Henning Ødegaard, Adam Schjølberg og Tore Petterson, med tekstbidrag fra Trond Hanssen. Regi: Vemund Vik.
Oftest treffsikkert.
TERNING: FEM

Muntert munnrapt

Årets julebordshow fra Latter harselerer med julebordets farer og gleder. Og har også sitt å si om hverdagslivets.

STAND UP: Julebordet, med sjefer og kolleger, danner en slags rød tråd for «Julelatter 2015». Samtlige av komikerne - Christer Torjussen, Bjørn-Henning Ødegaard, Adam Schjølberg og Tore Petterson - har bred erfaring med å opptre for nettopp firmapublikum, og observasjonene de har gjort seg i slike settinger brukes i rikt monn gjennom showet.
Allment
Både i den sesongorienterte julebordshumoren og i de mer tidløse hverdagsbetraktningene legger «Julelatter 2015» vekt på det mellommenneskelige, med treffsikker observasjonshumor av allment gjenkjennelig slag. Her er mye typehumor, men også bevisste brudd med typeforventninger, både i møte med de typer komikerne selv framstiller seg som, og de typer de observerer. Ideer om homohumor og heterohumor brukes med humør og generøsitet, med karikert kroppsspråk fra begge leirer.
Schjølberg og Petterson gjør mye ut av sitt bestevenn-forhold i bestevenn-kjekling. Ødegaard har moro av ekteskapelige plikter av det mer prosaiske slaget, mens Torjussen karakteriserer foreldrerollens forvandlingskraft og barns evne til å dominere. Han står også for en festlig sekvens med skilt-humor, og i dette er det ikke snakk om sivil status, men om språklig formuleringsevne i (autentiske, og absurde) norske plakater.
Livlig
Vemund Vik har tatt gode valg med tanke på gruppetiming og samkjøring, og når en ser showet, kan en også forstå behovet for koreografisk assistanse. André Danielsen har hatt ansvaret for å koordinere bevegelsene på Latters trange klubbscene.
«Julelatter 2015» er et livlig show i raskt tempo, og skiftene mellom de fire komikerne er både hyppige og godt plasserte. Petterson, Schjølberg, Ødegaard og Torjussen opptrer i varierende konstellasjoner gjennom showet, hver for seg, to og to, som trio og som kvartett. Callbacks og forvarsler binder sekvenser sammen.

Premiere var på Latter 4. november 2015.

No comments:

Post a Comment