Wednesday, September 15, 2010

September 2010: Kåre, Linn, men Christian Skolmen

«Kåre, Linn, men Christian Skolmen» av Linn Skåber, Karsten Fullu, Kjetil Kooyman, Kåre Conradi m.fl, Chat Noir. Med: Kåre Conradi, Linn Skåber og Christian Skolmen. Regi: Hans Marklund. Trio i takt og utakt TERNING: FIRE

Show på liksom


«Kåre, Linn, men Christian Skolmen» er et show om drømmen om et show.

SHOW: Kåre Conradi, Linn Skåber og Christian Skolmen leker med alle showbiz-klisjeene. Det er nok bittelitt mer morsomt for bransjefolk enn for den jevne publikummer.
Metashow
De tre er på riktig scene. Formen de har valgt, musikalsk hygge med innbakt moro, er et nikk og takk til Chat Noir-tradisjonen. Men i «Kåre, Linn, men Christian Skolmen» er det snakk om «moro» i gåseøyne. «Kåre, Linn, men Christian Skolmen» er et metashow, et show om et show der egne virkemidler kommenteres og gjøres til tema underveis. Opplegget er som følger: Kåre Conradi er «liksom» crooner-kongen. Linn Skåber er «liksom» komidronninga. «Liksom» er et nødvendig ord i begge disse sammenhengene, for begge to bryter med rollene og viser (og dette må også stå i gåseøyne) «mennesket bak». Christian Skolmen, forestillingens «men», er jokeren. Han er eksentrikeren som bryter reglene, avslører triksene og røper hemmelighetene. Han er den kunnskapsrike allroundskuespilleren som analyserer teknikkene og som bokstavelig talt (det er slett ikke noe «liksom» her) viser fram kortene sine for publikum.
Ja, men...
Tidvis treffer vittighetene, som i regissør Hans Marklunds elleville «Maraccas», en oppfølger til Skolmen/Skåber/Conradis ikke like vellykkede kurs i «Publikumskontakt» og «Snakke med publikum». Det fungerer i Kjetil Indregaards revynummer «Farseteknikk» og i Jon Niklas Rønning og Trond Hanssens avskjedssang «Et takk til nettopp deg» - der til og med billettprisen er et tema. Parodien på «Cabaret»-paradenummeret «Two Ladies», som i Skåbers norske tekst er blitt «To Mannfolk», er for så vidt elegant, men ser ut til å gå store deler av selv et bransjeorientert premierepublikum forbi, og Kåre Conradis harsellas med eget image i «Knalltøffe Kåre» og «Show Off» (førstnevnte med tekst av Fullu og Kooyman, sistnevnte med tekst av Conradi) blir rett og slett for intern til å bli morsom. Samme fare truer i flere av de øvrige innslagene. Linn Skåbers bittersøte «Vi danser så lett når vi sover» (med musikk skrevet av Atle Halstensen) er et velkomment brudd med tema i resten av showet.

Premiere var på Chat Noir 08.09.2010.

No comments:

Post a Comment