Wednesday, July 1, 2009

Juni 2009: Simon og Stig elsker Kim

«Simon og Stig elsker Kim» av Simon Andersen, Trond Hanssen, Hanne T. Aasheim m. fl. Piraten Kro, Stavern. Med: Simon Andersen, Stig Werner Moe og Kim Fairchild. Regi: Karina Aase.
Kjærlighet, glede og latter
TERNING: FEM

Ja, vi elsker

Simon + Stig + Kim + latter = sant.

SHOW: Stavern-sommeren starter først når Simon og Stig går på scenen på Piraten Kro og får publikum til å tenke litt og le mye.
KJÆRLIGHETEN ER STOR
Årets tema er kjærligheten. Simon og Stig elsker ikke bare Kim, men også tøys og tull, munterhet og alvor, satire, parodier, fryd og glede. Kort sagt: Alt som kan gi oss en god latter. Da mener vi en genuint, ektefølt GOD latter. I år som i fjor og året før og mange år før det igjen viser Simon & Stig at satire kan skapes med varme, harselas blir bedre med hjerte, tøv kan gjerne inneholde noen alvorsord om toleranse, og parodier skal helst gjøres med kjærlighet. Jeg sier «skal helst», fordi årets show også inneholder en kjærlighetsløs parodi: Simon Andersens tolkning av Nina Karin Monsen i «Jeg elsker meg selv» (tekst: Simon og Morten Lorentzen i samarbeid) viser med all mulig tydelighet hvor smålig det er å gjøre andre menneskers kjærlighet liten. Moro kan også være modig, og motet er større hos den som viser andres trangsynthet enn den som forsvarer trangsyntheten. Dette er det eneste nummeret i årets show uten rom for tvetydighet.
LATTER OG GLEDE
I år er Staverns sommerduo blitt trio, og Kim Fairchild, med det store smilet og den enda større stemmen, kler de uttrykksfulle to herrer aldeles utmerket. Gjestestjernen får stråle på egenhånd i flere av showets innslag og høyner sangkvaliteten i det hele, men tonen i showet er umiskjennelig Simonsk og Stigsk, enten Kim er på scenen eller de to herrer regjerer alene. Særpreget forandres heller ikke av at årets show har ny regissør, debutanten Karina Aase. Hun har åpenbart forstått guttas stil og budskap og har rendyrket det i et show som bare øker kjærligheten til den gode latter.
Publikum som så Simon & Stig på Sommerlatter i Oslo vil dra kjensel på flere av showets numre. Men «Simon og Stig elsker Kim» inneholder nyheter nok til å forsvare en Stavern-tur også for dem. Simon, Stig og Kim er mennesker det er lett å bli glad av og lett å bli glad i.

Premiere var i Stavern 29.06.09.

1 comment:

  1. Kan anbefales!!
    Det er liksom ikke sommer før man har vært på revy i Stavern.

    God revysommer

    ReplyDelete