Monday, June 28, 2010

Juni 2010: Det blåser på tuppene

«Det blåser på tuppene» av Knut Nærum, Morten Lorentzen, Trond Hanssen, Hanne T. Aasheim m. fl. Piraten Kro, Stavern. Med: Simon Andersen, Stig Werner Moe, Jørn og Geir Morstad. Regi: Karina Aase.
There is no business like show business.
TERNING: FIRE

Stjernesmell

«Det blåser på tuppene» er en musikalsk showbiz-farse med mye moro.

MUSIKAL: Tenk på en showbiz-klisjé, og du kan være sikker på at den er her.
Den naive Stavern-jenta Tulla Torsrød (Simon Andersen) vil bli stjerne, koste hva det koste vil. Hun drar til Oslo. Hun drar til Hollywood. Med på lasset følger «venninnen» Bitten (Stig-Werner Moe, tenk Salieri i «Amadeus»-filmen om Mozart, og du har grunntrekkene), eks-stjerne og morderisk rivalinne.
Teksten er, i sedvanlig Nærumsk stil, en festbuffet av populærkultur-referanser, fra norsk revyhistories gullalder via Hollywood-stjerner som Marlene Dietrich, Marilyn Monroe og Sonia Henie, helt fram til et besøk av kollega Hallgeir Kvadsheim fra «Luksusfellen». Det er tett mellom klisjeene, men all den tid du aldri kan vite hvor neste klisjé kommer fra, er overraskelsene også mange, og her er mer enn nok å le av. Brødrene Morstad står for en lang rekke kostelige rolleskifter, mens de to hovedrolleinnehaverne er herlige divakarikaturer, eller, som en av birollefigurene sier det, «tro mot kunsten og tro mot seg selv».
«Det blåser på tuppene» er også tro mot Simon og Stig-stilens særtrekk, med en generøs undertone, innslag av homohumor og en varm forsikring om at jo da, det går helst godt til slutt.

No comments:

Post a Comment